18.11. (недела)

ŠKRTICE

ŠKRTICE

За затворање на CINEDAYS 2018 на 18.ноември ја најавуваме белградската „супергрупа“ Шкртице! После нив во бифе МКЦ музика пушта словенечкиот DJ Yanoosh aka.Ohm Fat Билети во претпродажба по цена од ...
4203
ЕЈ!

ЕЈ!

HEY! Vasil Hristov Времетраење / Runtime: 90’ Држава / Country: Македонија / Macedonia Јазик / Language: Македонски, англиски / Macedonian, English Премиера / Release Date: 18 ноември 2018 ...
4990
КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ Основни алатки во теоријата на филмот, филмската критика и креативноста во полето се медиумската писменост и аналитичкиот пристап кон темата. Критичен ...
2147