17.11. (сабота)

Shabazz Palaces

Shabazz Palaces

За концертов сме многу возбудени и едвај дочекавме да дојдат на ред за најава! За прв пат во Скопје, американското експериментално хип хоп дуо SHABAZZ PALACES во МКЦ, во рамки на Cinedays Festival of ...
4130
ДИВАТА КРУША

ДИВАТА КРУША

THE WILD PEAR TREE AHLAT AGACI Nuri Bilge Ceylan Времетраење / Runtime: 188’ Држава / Country: Турција, Македонија, Франција, Германија, Босна и Херцеговина, Бугарија, Шведска / Turkey, Macedonia, ...
4335
КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

КРИТИЧЕН КАМП во соработка со CINEDAYS и ГЛЕДАЈ.МК

РАБОТИЛНИЦА ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА ЗА СРЕДНОШКОЛЦИ Основни алатки во теоријата на филмот, филмската критика и креативноста во полето се медиумската писменост и аналитичкиот пристап кон темата. Критичен ...
2168