БОДКИН РАС

БОДКИН РАС

ноември 10, 2017
во Категорија: 10.11. (петок), cinedays2017, Официјална Селекција
2339 8
БОДКИН РАС

BODKIN RAS
Kaweh Modiri

10. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 79’
Држава / Country: Холандија, Белгија / Netherlands, Belgium
Јазик / Language: Англиски / English

Режија / Director: Kaweh Modiri
Сценарио / Writers: Kaweh Modiri
Продуцент / Produced by: Raymond van der Kaaij
Музика / Music by: Mohsen Namjoo
Продукција / Production Company: Revolver Amsterdam, Inti Films, Blue Iris Films
Кинематограф / Cinematography by: Daan Nieuwenhuis
Монтажа / Film Editing by: Jan de Coster
Улоги / Cast: Sohrab Bayat, Lili Szramko, Eddie Paton, James MacMillan

Во сценариото се вклопени животните приказни на жителите на едно шкотско гратче и тие се глумат себеси. Пристигнувањето на еден туѓинец, младиот бегалец Бодкин Рас (го глуми Сохраб Бајат, единствениот вистински актер во филмот), ги загрижува. Од кого или од што тој бега? И колку е опасен?

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Rotterdam International Film Festival – FIPRESCI Prize; Netia Off Camera International Festival of Independent Cinema – Making Way Award for Best Film, Youth Jury Award; Vienna International Film Festival – FIPRESCI Prize for Best Film; Mammoth Lakes Film Festival – Jury Award