БАНДИТИ ВО ПОТРАГА ПО МАМА

БАНДИТИ ВО ПОТРАГА ПО МАМА

ноември 12, 2018
во Категорија: 12.11. (понеделник), cinedays2018, СинеБалкан
3983 13
БАНДИТИ ВО ПОТРАГА ПО МАМА

BANDITS IN SEARCH OF MOM
BANDITI U POTRAZI ZA MAMOM

Kosta Ristić

12. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 70’
Држава / Country: Србија / Serbia
Јазик / Language: Српски / Serbian
Премиера / Release Date: 27 февруари 2018 (Србија) / 27 February 2018 (Serbia) – Belgrade Film Festival

Режија / Director: Kosta Ristić
Сценарио / Writers:
Kosta Ristić
Продуцент / Produced by:
Kosta Ristić, Mina Stojadinović
Музика / Music by:
Abdelraheem Kheirawi
Продукција / Production Company: Cinnamon Production, Faculty of Dramatic Arts Belgrade, Platforma
Кинематографер / Cinematography by: Milica Drakulić
Монтажа / Film Editing by:
Jelena Maksimović
Улоги / Cast: Kristijan Garip, Edin Arifi, Sunita Garip, Emran Garip

Во потрага по мајката што ги напуштила, Кристијан, Еди, Емран и Сунита, влегуваат во бездомничкиот свет на улицата каде што наоѓаат слобода. Тие стануваат членови на една улична банда џепчии, со двајца момци, Фацо и Емануел Балеа, кои се борат да станат лидери на бандата. Завршуваат во ќорсокак, полицијата ги приведува бандитите и ги става во воспитно-поправен дом за малолетни лица. Кристијан успева да го избегне апсењето и започнува осамена авантура во која се обидува да направи скок од царството на нужноста во царството на слободата.

Фестивали и награди / Festivals and awards:

FEST International Film Festival – Jury Prize – National Program (Kosta Ristić), Best Film – Milutin Čolić Award (Kosta Ristić), Best Debut – National Program (Kristijan Garip);

Sarajevo Film Festival