АРАДА

АРАДА

ноември 9, 2018
во Категорија: 9.11. (петок), cinedays2018, СинеБалкан
4095 13
АРАДА

ARADA
Mu Tunc

9. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 88’
Држава / Country: Турција / Turkey
Јазик / Language: Турски / Turkish
Премиера / Release Date: 19 февруари 2018 (Турција) / 19 February 2018 (Turkey) – !f Istanbul Independent Film Festival

Режија / Director: Mu Tunc
Сценарио / Writers:
Mu Tunc, Sam Pink
Продуцент / Produced by:
Hasan Cobanoglu
Музика / Music by: Orkun Tunç
Продукција / Production Company: Ruedeperafilms
Кинематографер / Cinematography by: Utku Sonmezer
Монтажа / Film Editing by: Ahmed Teke
Улоги / Cast: Burak Deniz, Büsra Develi, Eris Akman, Denis Celiloglu, Selim Bayraktar, Ceren Moray, Seda Akman, Cem Beseskioglu, Yüksel Ünal

Озан е млад панк-рокер во Истанбул. Тој сонува да издаде плоча во Калифорнија. Неговиот татко, Алтан, е поранешен музичар чијашто кариера била завршена со обид за државен удар. Тој стравува за иднината на Озан. Дента на деветнаесеттиот роденден на Озан, тие влегуваат во жестока расправија. Озан си заминува и оди да се сретне со неговиот пријател Дениз, кој му кажува дека следното утро има брод што оди за Калифорнија. Озан и неговата девојка Лара го шетаат градот и одат на домашни забави, диско рејв забава на отпад и во еден шиша-бар во потрага по билетот.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
!f Istanbul Independent Film Festival; Sensoria Music & Film Festival