АНА ПРЕКУ ДЕН

АНА ПРЕКУ ДЕН

ноември 14, 2018
во Категорија: 14.11. (среда), cinedays2018, Официјална Селекција
4132 13
АНА ПРЕКУ ДЕН

ANA BY DAY
ANA DE DIA
Andrea Jaurrieta

14. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 115′
Држава / Country: Шпанија / Spain
Јазик / Language: Шпански / Spanish
Премиера / Release Date: 14 април 2018 (Шпанија) / 14 April 2018 (Spain) – Málaga Film Festival

Режија / Director: Andrea Jaurrieta
Сценарио / Writers: Andrea Jaurrieta
Продуцент / Produced by: Andrea Jaurrieta, Iván Luis
Музика / Music by: Aurelio Edler-Copes
Продукција / Production Company: Andrea Jaurrieta PC
Кинематографер / Cinematography by: Juli Carné Martorell
Монтажа / Film Editing by: Miguel A. Trudu
Улоги / Cast: Ingrid García Jonsson, Álvaro Ogalla, Fernando Albizu, Irene Ruiz, Mona Martínez,María José Alfonso

Ана е млада и образована Шпанка од традиционално семејство од средна класа. Таа е при крај со докторските студии по право и треба да се мажи, но не се чувствува исполнето. Еден ден, се појавува нејзина двојничка и ѝ го зазема местото. Сфаќајќи за првпат дека целосно е слободна, Ана решава да ја истражи нејзината нова анонимност и слобода, тестирајќи си ги сопствените лимити и трагајќи по значењето на животот, помеѓу пансионот и кабаре ноќите во Мадрид.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Málaga Film Festival; D’A – Festival Internacional de Cinema d’Autor de Barcelona