А СЕГА, НЕШТО СОСЕМА ПОИНАКВО

09-11-2019
in Category: Monty Python
А СЕГА, НЕШТО СОСЕМА ПОИНАКВО

А СЕГА, НЕШТО СОСЕМА ПОИНАКВО

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT

Ian MacNaughton


9.11. 20:00 Џебно кино
Држава / Country: Велика Британија / United Kingdom
Јазик / Language: Англиски / English
Времетраење / Runtime: 88’
Премиера / Release Date:
28 September 1971 (Велика Британија / United Kingdom)

 

Режија / Director:
Ian MacNaughton
Сценарио / Writers:
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin
Кинематографер /
Cinematography by:
David Muir
Монтажа / Film Editing by:
Thom Noble
Улоги / Cast:
Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin, Carol Cleveland, Connie Booth
Продуцент / Produced by:
Patricia Casey
Музика / Music by:
Douglas Gamley
Продукција / Production Company:
Playboy Productions, Kettledrum Films, Lownes Productions, Python (Monty) Pictures

 


„А сега, нешто сосема поинакво“ е британски скеч-комедија филм заснован на хумористичната тв-серија „Летечкиот циркус на Монти Пајтон“ и ги содржи омилените скечеви од првите две сезони. Насловот доаѓа од позната фраза од серијата.
Филмот содржи 90 минути од најдобрите скечеви од првите две сезони на серијата. Скечевите се преработени на филм без публика и целта била да се придобијат гледачите во САД, кои сѐ уште ја немале гледано серијата. Најавувачот ја користи фразата „а сега, нешто сосема поинакво“ во неколку наврати во филмот, во ситуации како додека го печат на ражен или додека лежи на биро во мало, розово бикини.