24 КАДРИ

24 КАДРИ

ноември 10, 2017
во Категорија: 10.11. (петок), cinedays2017, Гала Премиера
2331 9
24 КАДРИ

24 FRAMES
Abbas Kiarostami

10. 11. | 22:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 112’
Држава / Country: Иран, Франција / Iran, France
Јазик / Language: Персиски / Persian

Режија / Director: Abbas Kiarostami
Сценарио / Writers: Abbas Kiarostami
Продуцент / Produced by: Charles Gilbert, Ahmad Kiarostami
Продукција / Production Company: CG Cinema, Kiarostami Foundation
Кинематограф / Cinematography by: Abbas Kiarostami
Монтажа / Film Editing by: Abbas Kiarostami
Улоги / Cast: None

„24 кадри“ е експериментален проект на режисерот Абас Киаростами, изработен во последните три години од неговиот живот. Претставува колекција од 24 кратки 4,5-минутни филмови, инспирирани од статични слики, вклучувајќи уметнички слики и фотографии. Ова е неговиот последен долгометражен филм пред неговата смрт во јули 2016 г.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival; Jerusalem Film Festival; Melbourne International Film Festival