Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

Гала програма

јули 20, 2021
DEAR COMRADES! Дорогие товарищи! Новочеркаск, СССР. Јуни, 1962 година. Људмила, посветен член на локалниот одбор на Комунистичката партија, мрази сѐ што смета за антисоветско. Кога еден штрајк во...
ДРАГИ ДРУГАРИ!
јули 19, 2021
PETROV’S FLU Петровы в гриппе Ден од животот на стрип-цртач и неговото семејство во постсоветска Русија. Додека боледува од грип, Петров оди на долга прошетка со својот пријател...
ГРИПОТ НА ПЕТРОВ
јули 20, 2021
EXILE Exil Џафер, 45-годишен косовски фармацевтски инженер, кој живее во Германија, одеднаш се чувствува дискриминиран и понижен на работното место поради својата етничка припадност. Кога Џафер ќе најде...
ЕГЗИЛ
јули 18, 2021
THREE FLOORS Tre Piani Приказна за три семејства што живеат во три стана во иста зграда. Карактеристичната црта на приказната е психологијата на Фројд; трите семејства опишани од...
ТРИ КАТА
јули 19, 2021
APPLES Mila Духовита филмска алегорија за силното влијание на емоциите врв човековата меморија и улогата на современата технологија во ова. Арис, самец во доцните триесетти години, станува жртва на...
ЈАБОЛКА
јули 18, 2021
MEMORIA Одгледувачка на орхидеи оди во посета на својата болна сестра во Богота. Таму, се спријателува со една француска археологинка, која е одговорна за градежниот проект, и...
МЕМОРИЈА
јули 19, 2021
MINARI Нежна и длабока приказна за семејните корени, „Минари“ следи корејско-американско семејство што се сели на мала фарма на Арканзас, во потрага по својот Американски сон. Семејниот...
МИНАРИ
јули 16, 2021
NOMADLAND По економскиот колапс на индустриската колонија во рурална Невада, Ферн го пакува своето комби и тргнува на пат во желба да го истражи животот надвор од...
ЗЕМЈА НА НОМАДИ
јули 17, 2021
FALLING Џон живее со својот партнер Ерик и нивната ќерка Моника во Калифорнија, далеку од традиционалниот рурален живот што го оставил пред години. Неговиот татко Вилис, тврдоглав...
ПАД
јули 21, 2021
RIFKIN’S FESTIVAL Приказната се врти околу американски сопружници, кои одат на филмскиот фестивал во Сан Себастијан, каде што ги понесува магичноста на настанот, убавината и шармот на...
ФЕСТИВАЛОТ НА РИФКИН
јули 20, 2021
NOWHERE SPECIAL Џон, 35-годишен чистач на прозорци, го посветува животот на воспитувањето на својот 4-годишен син Мајкл, бидејќи мајката на детето ги напуштила веднаш по неговото раѓање...
НИКАДЕ ПОСЕБНО
јули 21, 2021
THE HUMAN VOICE Жена гледа како поминува времето, до куферите на нејзиниот поранешен љубовник (кој треба да дојде да ги земе, но никогаш не доаѓа) и неспокојно...
ЧОВЕЧКИОТ ГЛАС
јули 16, 2021
LAST AND FIRST MEN Во далечната иднина, високо еволуирана раса на луѓе е пред исчезнување. Запуштените надреални споменици се единствените остатоци од нивната цивилизација. Филмот нè води...
ПОСЛЕДНИТЕ И ПРВИТЕ ЛУЃЕ
јули 17, 2021
MAINSTREAM Непосредно над булеварот „Холивуд“ живее Френки, млада жена во раните дваесетти години, која сака да живее по свое. Соочена со смртта на татко ѝ, сака да...
МЕЈНСТРИМ
јули 18, 2021
BAD LUCK BANGING OR LOONY PORN Babardeală cu bucluc sau porno balamuc Кариерата и репутацијата на учителката Еми се загрозени, откако на Интернет излегува нејзина секс-снимка. Приморана да...
СО СРЕЌА ДУПЕЊЕ ИЛИ УЛАВО ПОРНО
Scroll