Close
Navigation

ТАТКО

FATHER

OTAC

Режија:Srdan Golubovic
Продуцент:Amra Baksic Camo, Marc Baschet, Adis Djapo
Сценарио:Srdan Golubovic, Ognjen Svilicic
Кинематографер:Aleksandar Ilic
Монтажер:Petar Markovic
Улоги:Goran Bogdan, Boris Isakovic, Nada Sargin, Milica Janevski, Muharem Hamzic, Alja Santic, Vahid Dzankovic, Milan Maric, Nikola Rakocevic
Продукција:2020, Србија, Франција, Германија, Словенија, Хрватска, БиХ
Јазик:Српски
Гала премиери120 мин. (16+)

Откако сопругата на Никола има обид за самоубиство, на надничарот му ги одземаат двете деца и ги сместуваат во згрижувачко семејство. Наводно, само на привремено. Меѓутоа, по деталната инспекција на домот на Никола, директорот на социјалната служба во нивното мало село решава дека Никола е премногу сиромашен за да обезбеди соодветни животни услови за неговите деца. Резервираниот Никола решава да поднесе жалба до Министерството за социјални работи во Белград. Решен е тристате километри до главниот град да ги помине пеш. Со тоа има намера да им докаже на властите до каде е подготвен да оди за своите деца – буквално.

ГРАДСКИ ПАРК