Close
Navigation

СМРТ НА ЧОВЕК ОД БАЛКАНОТ

DEATH OF A MAN IN THE BALKANS

SMRT ČOVEKA NA BALKANU

Режија:Miroslav Momcilovic
Продуцент:Miroslav Momcilovic
Сценарио:Miroslav Momcilovic
Кинематографер:Miladin Colakovic
Монтажер:Ivan Vladimirov
Улоги:Emir Hadzihafizbegovic, Radoslav Milenkovic, Natasa Ninkovic
Продукција:2012, Србија
Јазик:Српски
CINEDAYS ретро80 мин. (16+)

Почетокот е – смртта на еден композитор… Црна комедија, која го истражува балканскиот менталитет. Камерна драма со многу хумор, одлични дијалози, необична снимателска работа. Осумдесет минути камерата е во еден агол на станот, а сѐ пред неа се случува со необична динамика и темпо. Во филмот се препознаваат сите лоши аспекти на Балканот, од ситните интереси, суеверието, страв од власта, лицемерието. Филм преполн со маниризам и сатира.

КИНО МАЏАРИ