Close
Navigation

СИРЕНА ВО ПАРИЗ

A MERMAID IN PARIS

UNE SIRENE A PARIS

Режија:Mathias Malzieu
Продуцент:Sebastien Delloye, Gregoire Melin
Сценарио:Mathias Malzieu, Stephane Landowski
Кинематографер:Virginie Saint-Martin
Монтажер:Thibault Hague
Улоги:Tcheky Karyo, Rossy de Palma, Romane Bohringer, Nicolas Duvauchelle, Marilyn Lima, Alexis Michalik
Продукција:2020, Франција
Јазик:Француски
Гала премиери102 мин. (16+)

Гаспар, човек со повеќе несреќни врски зад себе, верува дека нема повеќе љубов за давање. Еден ден, на Сена во Париз наидува на повредената сирена Лула, и ја носи во својот дом за да ја закрепнува во кадата, но дознава дека секој човек што ќе се вљуби во неа, умира. На почетокот имун на нејзиниот привлечен шарм, Гаспар полека се вљубува во Лула, која исто така искрено се вљубува во него.

МКЦ ПАРК