Close
Navigation

ПИНОКИО

PINOCCHIO


Режија:Matteo Garrone
Продуцент:Matteo Garrone, Paolo Del Brocco, Anne-Laure Labadie, Jean Labadie, Jeremy Thomas
Сценарио:Matteo Garrone, Massimo Ceccherini, Carlo Collodi
Кинематографер:Nicolai Bruel
Монтажер:Marco Spoletini
Улоги:Roberto Benigni, Federico Ielapi, Rocco Papaleo, Massimo Ceccherini, Marine Vacth
Продукција:2019, Италија, Франција, Велика Британија
Јазик:Италијански
Детска програма125 мин. (10+)

Во оваа нова замисла на легендарната класика обожавана низ светот, Матео Гароне се навраќа на автентичните корени на приказната за Пинокио. Со овој пионерски игран филм, снимен на прекрасни локации низ Италија, Гароне создава еден богат волшебен свет на мистерии и чуда, исполнет со светли, забавни и трогателни моменти.

КИНО КИСЕЛА ВОДА