Close
Navigation

ОАЗА

OASIS

OAZA

Режија:Ivan Ikic
Продуцент:Marija Stojanovic, Milan Stojanovic
Сценарио:Ivan Ikic
Кинематографер:Milos Jacimovic
Монтажер:Dragan von Petrovic
Улоги:Goran Bogdan, Marusa Majer, Marijana Novakov, Tijana Markovic, Valentino Zenuni, Milica Djindjic, Sasa Strugar
Продукција:2020, Србија, Холандија, Словенија, Босна и Херцеговина, Франција
Јазик:Српски
SEE програма122 мин. (15+)

По пристигнувањето во институција за луѓе со попреченост, Марија брзо се спријателува со еднакво жестоката Драгана. Кога станува јасно дека обете се вљубени во повлечениот Роберт, односот им е нарушен и постепено прераснува во опасна игра на криенка во обид да го придобијат. Бидејќи се осудени на живот подалеку од очите на општеството, кај тројцата тинејџери се јавува силен копнеж за независност и поврзаност со други луѓе. Водени од новооткриените чувства на желба и завист, нивните импулсивни постапки ја рушат деликатната атмосфера одржувана со помош на крутите правила на институцијата и кулминираат во конфронтација и очајни обиди за каков било излез.

ПАРК ИБНИ ПАЈКО