Close
Navigation

ЊУЈОРК: АЏИЛАК

NEW YORK: THE PILGRIMAGE


Режија:Slavcho Koviloski
Продуцент:Aleksandar Koviloski
Кинематографер:Slavco Koviloski
Монтажа:Gavrilo Marjan
Продукција:2019, Северна Македонија
Јазик:Македонски
Музички документарни филмови39 мин. (16+)

Хип-хоп документарецот „Њујорк: Аџилак“ е своевидно патешествие низ улиците на Њујорк, родното место на хип-хоп културата. Сите тие културни влијанија, расни проблеми и борби за права се прикажани во културна смисла. Главна цел е да се направи паралела помеѓу развојот на хип-хопот во САД и во Европа, поточно во Македонија, каде што хип-хопот се појави на почетокот од 90-тите. Овој документарец исполнет со музика од златното време на хип-хопот и слики од гетата и местата каде што се развиваше оваа култура, даваат личен приказ за градот што го доживеал авторот на филмот, кој пораснал со хип-хоп културата.

ПАРК ИБНИ ПАЈКО