Close
Navigation

МОМЧЕТО ФАНТОМ

PHANTOM BOY

*Синхронизиран на македонски


Режија:Jean-Loup Felicioli, Alain Gagnol
Продуцент:Eric Beckman, Emmanuel Bernard
Сценарио:Alain Gagnol
Монтажер:Herve Guichard
Улоги:Edouard Baer, Jean-Pierre Marielle, Audrey Tautou, Jackie Berroyer
Продукција:2015, Франција, Белгија
Јазик:Француски
Детска програма84 мин. (8+)

Лео има тајна. Мистериозна болест го претвора во момче-фантом, овозможувајќи му да го напушти своето тело и да го истражува градот како дух. Додека лежи во болница, се спријателува со Алекс, њујоршки полицаец, кој се повредил обидувајќи се да фати еден опасен гангстер, кој ја презел контролата врз градската електрична мрежа, доведувајќи ја метрополата во хаос. Сега мора да оформат необично дуо, користејќи ги фантомските моќи на Лео и детективските вештини на Алекс, за да го спречат заговорот и да го спасат Њујорк од уништување.

КИНО КИСЕЛА ВОДА