Close
Navigation

МАТРИЈАРХ

MATRIARCH

MATER

Режија:Jure Pavlovic
Продуцент:Bojan Kanjera, Jure Pavlovic, Biljana Tutorov
Сценарио:Jure Pavlovic
Кинематографер:Jana Plecas
Монтажер:Dragan von Petrovic
Улоги:Daria Lorenci, Neva Rosic, Vera Zima, Anka Vuckovic, Marijo Jurkovic
Продукција:2019, Хрватска, Србија, Франција, Босна и Херцеговина
Јазик:Хрватски, германски
SEE програма93 мин. (15+)

Јасна, Хрватка што долги години живее во странство, се враќа во родниот град да се грижи за мајка ѝ, која е на смртна постела. Но дури и врзано за кревет, неподвижното тело на нејзината мајка сѐ уште зрачи со застрашувачки авторитет над сите околу неа. Како што минуваат деновите, Јасна се заплеткува во мрежата на замерки од кои очајно се обидувала да побегне. Ќе успее ли најпосле да се спротивстави на мајка си или пак ќе пропадне во нејзината задушувачка прегратка?

ПАРК ИБНИ ПАЈКО