Close
Navigation

МАЛМКРОГ

MALMKROG


Режија:Cristi Puiu
Продуцент:Anca Puiu
Сценарио:Cristi Puiu, Vladimir Solovyov
Кинематографер:Tudor Vladimir Panduru
Монтажер:Dragos Apetri, Andrei Iancu, Bogdan Zarnoianu
Улоги:Frederic Schulz-Richard, Agathe Bosch, Marina Palii, Diana Sakalauskaite, Ugo Broussot, Istvan Teglas, Zoe Puiu
Продукција:2020, Романија, Србија, Швајцарија, Шведска, БиХ, Северна Македонија
Јазик:Романски, унгарски, француски, англиски, руски, германски
Гала премиери201 мин. (16+)

Земјопоседник, политичар, грофица, генерал и неговата сопруга се собираат во огромен велепоседнички дом и дискутираат за смрт, војна, прогрес и моралност. Како што поминува времето, дискусијата станува сѐ посериозна и пожестока.

МКЦ ПАРК