Close
Navigation

ЛИАМ ГАЛАГЕР: КАКО ШТО БЕШЕ

LIAM GALLAGHER: AS IT WAS


Режија:Gavin Fitzgerald, Charlie Lightening
Продуцент:Julian Bird, Joel Kennedy
Кинематографер:Jj Rolfe
Монтажа:Nick J. Webb
Улоги:Liam Gallagher, Noel Gallagher, Paul Gallagher, Peggy Gallagher, David Adcock, Paul Arthurs, Gene Gallagher, Lennon Gallagher, Debbie Gwyther
Продукција:2019, Велика Британија
Јазик:Англиски
Музички документарни филмови85 мин. (16+)

Документарниот филм зборува за славниот англиски музичар и фронтмен на Оејзис, Лиам Галагер, и за неговото патешествие да направи соло-камбек на музичката сцена со деби-албумот „As You Were“, неколку години по напуштањето на рок-бендот во 2009 година. Ова е емотивна приказна како Галагер стига од вртоглавите височини за време на златните години во Оејзис, до живот на работ, губејќи се во музичката дивина на здодевност, алкохол и горчливи правни битки.

МКЦ ПАРК