Close
Navigation

ЛЕТО ‘85

SUMMER OF ’85

ÉT É 85

Режија:Francois Ozon
Продуцент:Eric Altmayer, Nicolas Altmayer
Сценарио:Francois Ozon, Aidan Chambers
Кинематографер:Hichame Alaouie
Монтажер:Laure Gardette
Улоги:Felix Lefebvre, Benjamin Voisin, Philippine Velge, Valeria Bruni Tedeschi, Melvil Poupaud, Isabelle Nanty
Продукција:2020, Франција, Белгија
Јазик:Француски, англиски
Гала премиери100 мин. (16+)

За што мечтаете кога имате 16 години и се наоѓате во крајбрежно гратче во Нормандија во 1980-тите? За најдобар пријател? За доживотен тинејџерски пакт? За авантура на брод или мотоцикл? За живот со убиствено темпо? Не. Мечтаете за смрт. Затоа што не постои поголема возбуда од смртта. И затоа ја чувате за крај. Летниот распуст само што почнува и оваа приказна раскажува како Алексис се изградил како личност.

ГРАДСКИ ПАРК