Close
Navigation

ХОМО

ONLY HUMAN


Режија:Igor Ivanov
Продуцент:Tomi Salkovski
Сценарио:Igor Ivanov, Sasho Kokalanov
Кинематографер:Maja Radosevic
Монтажер:Martin Ivanov
Улоги:Aleksandar Matovski Cako, Natasha Petrovic, Igor Angelov, Jordan Simonov, Maylinda Kosumovic, Sashko Kocev, Oliver Mitkovski, Sergej Dimovski
Продукција:2020, Северна Македонија, Србија, Бугарија, Косово, Словенија
Јазик:Македонски, албански, бугарски
МК премиера91 мин. (16+)

Што е тоа човек? „Хомо“ прикажува шест лица, шест состојби во луцидно поврзани епизоди проткаени со црн хумор. Безнадежните ликови случајно се среќаваат во модерната метропола, при бескрајни обиди да опстанат и најдат малку среќа.
Невработениот дипломец станува гробар, ужалената вдовица – монахиња, свештениците се коцкаат, а со судовите владеат гангстери. И кога изгледа дека надежта е мртва, едно осамено момче успева да пронајде љубов.

ГТЦ КРОВ