Close
Navigation

ГАГАРИН

GAGARINE


Режија:Fanny Liatard, Jeremy Trouilh
Продуцент:Julie Billy, Carole Scotta
Сценарио:Fanny Liatard, Jeremy Trouilh, Benjamin Charbit
Кинематографер:Victor Seguin
Монтажер:Daniel Darmon
Улоги:Alseni Bathily, Lyna Khoudri, Jamil McCraven, Finnegan Oldfield, Farida Rahouadj, Denis Lavant, Cesar ‘Alex’ Ciurar
Продукција:2020, Франција
Јазик:Француски
Официјална селекција95 мин. (16+)

Шеснаесетгодишниот Јури цел свој живот живее во кулите Гагарин, огромен станбен комплекс од црвени тули во периферијата на Париз. Сонува да стане космонаут. Кога ќе се дознае дека има план да се срушат кулите, Јури се приклучува на отпорот. Со неговите пријатели Дијана и Усам, започнува мисија да го спасат нивниот дом, кој станува негов „вселенски брод“.

ГРАДСКИ ПАРК