Close
Navigation

НЕВЕРОЈАТНАТА ПРИКАЗНА НА ЏИНОВСКАТА КРУШКА

THE INCREDIBLE STORY OF THE GIANT PEAR

DEN UTROLIGE HISTORIE OM DEN KÆMPESTORE PÆRE

*Синхронизиран на македонски


Режија:Philip Einstein Lipski, Amalie Nesby Fick, Jorgen Lerdam
Продуцент:Malene Ehlers
Сценарио:Bo Hr. Hansen, Jakob Martin Strid
Кинематографер:Niels Gronlykke
Монтажер:Hans Perk, Anders Sorensen
Улоги:Alfred Bjerre Larsen, Liva Elvira Magnussen, Peter Frodin, Henrik Koefoed
Продукција:2017, Данска
Јазик:Дански, англиски
Детска програма79 мин. (6+)

Животот во Солби е убав и мирен додека еден ден Мичо и Себастијан не најдат порака во едно шише на пристаништето. Шишето е од исчезнатиот градоначалник на Солби со порака дека се наоѓа на мистериозен остров и дека дошол до огромно откритие. Сега тие мора да тргнат на опасно патување за да го спасат градоначалникот и да го вратат дома, а притоа ќе откријат нешто што ќе му донесе огромно задоволство на градот Солби – џиновска крушка.

КИНО КИСЕЛА ВОДА