Close
Navigation

BILLIE


Режија:James Erskine
Продуцент:Victoria Gregory, Barry Clark-Ewers, James Erskine, Laure Vaysse
Сценарио:James Erskine
Музика:Hans Mullens
Улоги:Billie Holiday, Tony Bennett, Sarah Vaughan, Charles Mingus, Count Basie, Linda Lipnack Kuehl
Продукција:2019, Велика Британија
Јазик:Англиски
Музички документарни филмови96 мин. (16+)

Во 1971 година, новинарката Линда Липнек Куел решила да напише целосна биографија за Били Холидеј. Во период од осум години, ги пронашла и снимила над двесте часа интервјуа со необичните личности што биле дел од кусиот, бурен живот на легендарната пејачка. Меѓутоа, книгата на Линда никогаш не била довршена, а лентите не биле чуени, досега.

МКЦ ПАРК