Фестивал на европски филм Синедејс 2022
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје
15/07/2022

Златна ѕвезда за филмот „107 мајки“, Наталија Теодосиева со специјално признание за...

13/07/2022

МИЛО МИ Е ШТО 20 ГОДИНИ СЕ БОРАМ ДА СНИМАМ ФИЛМОВИ КАКВИ...

13/07/2022

Овој филм го гледам како можност за дијалог меѓу жените, но и...

12/07/2022

Публиката да се врати во киносалите Дотрајана и амортизирана киноопрема е првиот...

11/07/2022

– Нашата генерација е постојано помеѓу аналогното и дигиталното, премин од една...

09/07/2022

Поради лошите временски услови и денес сме приморани да направиме измени во...

09/07/2022

Има нешто магично во проекциите под отворено небо Фестивалот на европски филм...

09/07/2022

Горди сме што и покрај сите пречки, цврсто стоиме на земја летајќи...

09/07/2022

Не сум сретнал досега луѓе што толку си ја сакаат работата, како...

08/07/2022

Поради лошите временски услови, принудени сме да направиме мали промени во програмата:...

07/07/2022

ИЗЛОЖБА НА ФИЛМСКИ КОСТИМИ Изложбата на тема „Лошите девојки од филмовите“ во...

06/07/2022

„Планета на овците“ е новиот документарен филм во режија на германскиот документарист...

29/06/2022

Премиерата на македонскиот долгометражен филм „Мими“ во режија на Даријан Пејовски ќе...

29/06/2022

Патријархатот е насекаде околу нас. Ние жените сè уште сме во секојдневна...

29/06/2022

Под мотото „Од високо подобро се гледа“, од 7 до 14 јули...