ПАРАНОЈА

ПАРАНОЈА

ноември 11, 2017
во Категорија: 11.11. (сабота), cinedays2017, Кратки филмови: Македонија
2693 17
ПАРАНОЈА

PARANOIA
Stefan Sidovski

11. 11. | 21:00 | кино Фросина
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режисер / Film Director: Stefan Sidovski
Сценарио / Script: Stefan Sidovski
Директор на фотографија / Director of Photography: Aleksandar Zikov
Тон и монтажа / Sound & Editor: Igor Naumov
Извршен продуцент / Executive Producer: Aleksandar Zikov
Улоги / Actor: Krsto Totochevski

Млад службеник, редовно се враќа од работа по ист пат кон дома. Во сивилото на урбаната средина и градскиот метеж, поминувајќи покрај ѕидините на модерното трговско здание, тој доживува параноја.