ДЕВОЈЧЕТО, МАЈКАТА И ДЕМОНИТЕ

ДЕВОЈЧЕТО, МАЈКАТА И ДЕМОНИТЕ

ноември 15, 2017
во Категорија: 15.11. (среда), cinedays2017, Земја во фокус: Шведска
2253 9
ДЕВОЈЧЕТО, МАЈКАТА И ДЕМОНИТЕ

FLICKAN, MAMMAN OCH DEMONERNA
THE GIRL, THE MOTHER AND THE DEMONS
Suzanne Osten

15. 11. | 22:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 93’
Држава / Country: Шведска / Sweden
Режија / Director: Suzanne Osten

Некаде во еден стан, психички растроена мајка се изолира себеси и својата ќерка меѓу ѓубре и шишиња со урина. Овде владеат демоните. Тие можат да поминуваат низ ѕидови и затворени врати. Барем така тврди мајка ѝ на Ти. Но Ти не може ни да ги чуе, ни да ги види демоните со кои разговара нејзината мајка. „Девојчето, мајката и демоните“ е приказна за Ти и како таа на крај успева да ги победи невидливите демони што го контролираат животот на мајка ѝ, а како резултат на тоа и нејзиниот.