СЕРИОЗНА ИГРА

СЕРИОЗНА ИГРА

ноември 14, 2017
во Категорија: 14.11. (вторник), cinedays2017, Земја во фокус: Шведска
2279 9
СЕРИОЗНА ИГРА

DEN ALLVARSAMMA LEKEN
A SERIOUS GAME
Pernilla August

14. 11. | 22:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 115’
Држава / Country: Шведска / Sweden
Режија / Director: Pernilla August

„Сериозна игра“ е приказна за еден млад пар, новинарот Арвид Стјернблом и Лидија Стиле, кои лудо се вљубуваат. Обајцата ги привлекува сонот за чиста, голема и неизвалкана љубов. Сепак, сонот бара поголема жртва одошто можеле да си замислат. Страстна и жестока љубовна приказна за изборите што ги имаме и оние што ги немаме, за изборите што ги правиме и последиците што следат.