МИНАТИОТ ПАТ БЕШЕ УБАВО

МИНАТИОТ ПАТ БЕШЕ УБАВО

ноември 11, 2017
во Категорија: 11.11. (сабота), cinedays2017, Кратки филмови: Македонија
2885 10
МИНАТИОТ ПАТ БЕШЕ УБАВО

PROŠLI PUT JE BILO LIJEPO
LAST TIME IT WAS NICE
Zoran Stojkovski

11. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 8’ 15’’
Држава / Country: Македонија, Хрватска / Macedonia, Croatia
Јазик / Language: Хрватски / Croatian

Режија / Director: Zoran Stojkovski
Сценарио / Writers: Zoran Stojkovski
Продуцент / Produced by: Ana Vidović
Продукција / Production Company: Akademija Dramske Umjetnosti
Кинематограф / Cinematography by: Ante Cvitanović
Монтажа / Film Editing by: Oleg Skorin
Улоги / Cast: Sanja Drakulić, Marko Torjanac

Млада девојка се обидува да го контролира односот со постар маж, кој ја губи контролата на нивната афера. На девојката нешто ѝ било ветено, таа сега го бара ветеното.