ХАРМС

ХАРМС

ноември 18, 2017
во Категорија: 18.11. (сабота), CINEDAYS+, cinedays2017
3090 8
ХАРМС

KHARMS
Ivan Bolotnikov

18. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 95’
Држава / Country: Русија, Литванија, Македонија / Russia, Lithuania, Macedonia
Јазик / Language: Руски / Russian

Режија / Director: Ivan Bolotnikov
Сценарио / Writers: Ivan Bolotnikov
Продуцент / Produced by: Leonid Choub, Sasho Pavlovski, Andrey Sigle
Музика / Music by: Soni Petrovski
Продукција / Production Company: Proline Film
Кинематографер / Cinematography by: Shandor Berkeshi
Монтажа / Film Editing by: Tatyana Kuzmichyova
Улоги / Cast: Wojtek Urbanski, Grigory Chaban, Aistė Diržiūtė, Darius Gumauskas, Andrei Feskov, Artyom Semakin, Justyna Wasik, Yuri Itskov, Nikita Kukushkin, Alexander Bashirov, Nikita Yakovlev

Музика и тишина. Креативност и немоќ. Обмислување и лакрдија.
Тој се смета себеси за гениј, но издавачите одбиваат да ги печатат неговите дела. Сака жени, но тие не секогаш го разбираат. Постојано нема пари и е вон допир со реалноста. Елегантното конте Данил Јувачов си го дава себеси името Хармс – име ефективно исто толку колку неговиот изглед. Редовен посетител на бескрајни книжевни собиранки и обожавател на скандали. Живее во општество од кое целосно е одделен. Хармс му пркоси на времето во кое живее, смело впуштајќи се во вителот на реалноста, исто толку нејасна и произволна, со истите контрадикторности, како што е претставена од неговиот дух.

Фестивали и награди / Festivals and awards:

Shanghai International Film Festival – Golden Goblet for Best Screenplay, Best Cinematography; Window to Europe Film Festival