ПЛУКНИ И РАЗДЕЛИ

ПЛУКНИ И РАЗДЕЛИ

ноември 10, 2017
во Категорија: 10.11. (петок), cinedays2017, Музички документарни филмови
2512 8
ПЛУКНИ И РАЗДЕЛИ

SPIT’N’SPLIT
Jérôme Vandewattyne

10. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 87’
Држава / Country:
Белгија / Belgium
Јазик / Language: Француски / French

Режија / Director: Jérôme Vandewattyne
Продуцент / Produced by: Julien Henry, Christele Agnello
Монтажа / Film Editing by: Mathieu Giraud, Ayrton Heymans
Продукција / Production Companies: La Film Fabrique
Улоги / Cast: Jeremy Alonzi, Jean-Jacques Thomsin, David D’inverno

Фасциниран од андерграунд филмовите од 70-тите, режисерот Жером Вандерватин две години ги следи турнеите на белгискиот бенд The Experimental Tropic Blues Band ловејќи го сето лудило низ објективот. Така се раѓа овој филм, кој е спој на документаристички натурализам и надреалистично, експериментално истражување. Мрачен, цврст и гротескен филм што потсетува на еден вид документарна пародија.