EДЕН КУП УМЕТНОСТ

EДЕН КУП УМЕТНОСТ

EДЕН КУП УМЕТНОСТ

BUNCH OF KUNST
Christine Franz

13. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 103’
Држава / Country:
Велика Британија / Great Britain
Јазик / Language: Англиски / English

Режија / Director: Christine Franz
Продуцент / Produced by: Christine Franz
Монтажа / Film Editing by: Oliver Werner
Продукција / Production Companies: Munro Films
Улоги / Cast: Sleaford Mods

Филм за Sleaford Mods, рок двоецот од Нотингем, кој е нарекуван „најгневниот бенд во Британија“. Поранешниот вработен во фабрика за пилиња Jason Williamson и неговиот колега Andrew Fearn, хип-хоп продуцент успеваат да привлечат огромна публика со нивните брутално искрени текстови.