ВЕТЕР

ВЕТЕР

ноември 17, 2017
во Категорија: 17.11. (петок), cinedays2017, СинеБалкан
2683 8
ВЕТЕР

VETAR
WIND
Tamara Drakulić

17. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 70’
Држава / Country: Србија / Serbia
Јазик / Language: Српски / Serbian

Режија / Director: Tamara Drakulić
Сценарио / Writers: Ana Rodić
Продуцент / Produced by: Jelena Angelovski
Музика / Music by: Maja Ćurćić
Продукција / Production Company: Monkey Production, Cinnamon Production
Кинематограф / Cinematography by: Igor Đorđević
Монтажа / Film Editing by: Tamara Drakulić, Jelena Maksimović
Улоги / Cast: Tamara Stajić, Eroll Bilibani, Darko Kastratović, Tamara Pjević

Шеснаесетгодишната Мина го минува летото со татко ѝ Андреј, на устието на реката Бојана. Андреј е кајтсурфер и авантурист, а Мина се обидува да биде сосема спротивното. Меѓутоа, се вљубува во кајсурферот Саша. Саша е постар од неа и има девојка – Соња. Неколкуте дена што Мина и Саша ги поминуваат заедно се чини дека не менуваат ништо во нивната врска. Но во адолесцентскиот свет на Мина, овие денови менуваат сѐ.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
FEST International Film Festival – Jury Prize – National Program