ЗОРА

ЗОРА

ноември 13, 2017
во Категорија: 13.11. (понеделник), cinedays2017, СинеБалкан
2573 8
ЗОРА

DITA ZË FILL
DAYBREAK
Gentian Koçi

13. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 85’
Држава / Country: Албанија / Albania
Јазик / Language: Албански / Albanian

Режија / Director: Gentian Koçi
Сценарио / Writers: Gentian Koçi
Продуцент / Produced by: Gentian Koçi
Музика / Music by: Mardit Lleshi
Продукција / Production Company: Artalb Film
Кинематограф / Cinematography by: Ilias Adamis
Монтажа / Film Editing by: Christos Giannakopoulos, Bonita Papastathi
Улоги / Cast: Ornela Kapetani, Suzana Prifti, Kasem Hoxha, Hermes Kasimati, Adele Gjoka

Лета веќе неколку месеци не може да ја плати киријата. Кога неа и нејзиниот едногодишен син ќе ги исфрлат од станот, се вселуваат кај Софи, стара жена врзана за кревет, чијашто ќерка ја вработува Лета како негувателка. Со цел да ја зачува својата работа и покривот над глава, Лета мора да ја одржи Софи во живот по секоја цена.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Sarajevo Film Festival – Best Actress