ОБЛИКОТ НА ВОДАТА

ОБЛИКОТ НА ВОДАТА

ноември 17, 2017
во Категорија: 17.11. (петок), 18.11. (сабота), cinedays2017, Гала Премиера
2816 11
ОБЛИКОТ НА ВОДАТА

THE SHAPE OF WATER
Guillermo del Toro

17. 11. | 20:00 | кино Милениум

18. 11. | 15:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 119’
Држава / Country: САД / USA
Јазик / Language: Англиски, американски знаковен јазик / English, American Sign Language

Режија / Director: Guillermo del Toro
Сценарио / Writers: Guillermo del Toro, Vanessa Taylor
Продуцент / Produced by: Guillermo del Toro, J. Miles Dale
Музика / Music by: Alexandre Desplat
Продукција / Production Company: Bull Productions, Double Dare You (DDY), Fox Searchlight Pictures
Кинематограф / Cinematography by: Dan Laustsen
Монтажа / Film Editing by: Sidney Wolinsky
Улоги / Cast: Doug Jones, Michael Shannon, Sally Hawkins, Octavia Spencer, Michael Stuhlbarg, Richard Jenkins, Lauren Lee Smith

„Обликот на водата“ е спиритуална бајка, сместена во Америка, во времето на Студената војна, некаде околу 1962 г. Во тајната владина лабораторија со безбедност од највисок степен каде што работи, осамената Елиса е заробена во живот во изолација. Животот на Елиса засекогаш се менува кога таа и нејзината колешка Зелда ќе откријат таен класифициран експеримент.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Venice Film Festival – CICT-UNESCO C. Smithers Foundation Award; Future Film Festival Digital Award Golden Lion for Best Film; Soundtrack Stars Award for Best Soundtrack