ПЧЕНИЦА

ПЧЕНИЦА

ноември 18, 2017
во Категорија: 18.11. (сабота), 19.11. (недела), cinedays2017, Гала Премиера
2781 9
ПЧЕНИЦА

BUĞDAY
GRAIN
Semih Kaplanoğlu

18. 11. | 20:00 | кино Милениум 19. 11. | 15:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 127’
Држава / Country: Турција, Германија, Франција, Шведска / Turkey, Germany, France, Sweden
Јазик / Language: Англиски / English

Режија / Director: Semih Kaplanoğlu
Сценарио / Writers: Semih Kaplanoğlu
Продуцент / Produced by: Semih Kaplanoğlu, Nadir Operli,
Музика / Music by: Mustafa Biber
Продукција / Production Company: Kaplan Film
Кинематограф / Cinematography by: Giles Nuttgens
Монтажа / Film Editing by: Semih Kaplanoğlu, Osman Bayraktaroglu, Ayhan Ergürsel
Улоги / Cast: Jean-Marc Barr, Ermin Bravo, Grigory Dobrygin, Lubna Azabal, Cristina Flutur

Во неодредена блиска еднина, професорот Ерол Елин, генетичар за семиња, живее во град што со магнетни ѕидови е заштитен од мултиетничките емигранти. Од непознати причини, земјоделските плантажи во градот ги зафаќа генетска криза. На еден состанок во седиштето на „Новус Вита“, корпорацијата за којашто работи, Ерол слуша за Џемил Акман, колега генетичар, кој напишал теза за тоа како повторливата криза влијае врз генетски модифицираните семиња. Ерол тргнува на патување за да го најде. Патување што ќе промени сѐ што Ерол досега знаел.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Sarajevo International Film Festival