Жири на Официјална Селекција

СЕМИХ КАПАНОГЛУ

СЕМИХ КАПАНОГЛУ

Семих Капланоглу е еден од најистакнатите режисери, сценаристи и продуценти во современата филмска индустрија во Турција. Дипломирал во 1984 г. на Академијата за применети уметности при Универзитетот ...
1577
ЕВГЕНИЈА ТИДАРТОВА

ЕВГЕНИЈА ТИДАРТОВА

Членка на Европската филмска академија и Националната академија и претседателка на компанијата „Kinoglaz“. Членка на Бордот на Унијата на филмски уметници во Русија. Потпретседателка на Здружението ...
1479