УСТАВ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

УСТАВ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

ноември 19, 2016
во Категорија: 19.11. (сабота), МК во ЕУ
2265 13
УСТАВ НА РЕПУБЛИКА ХРВАТСКА

USTAV REPUBLIKE HRVATSKE
THE CONSTITUTION
Rajko Grlic

19. 11. | 20:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 90’
Држава / Country: Хрватска / Croatia,Македонија/Macedonia,Словенија/Slovenija,Чешка/Ceska
Јазик / Language: Хрватски / Croatian
Премиера / Release Date: Август 2016 (Канада) / August 2016 (Canada) – Montreal World Film Festival Grand Prize of the Americas

Режија / Director: Rajko Grlic
Сценарио / Writers: Rajko Grlic, Ante Tomic
Продуцент / Produced by: Ivan Maloca,Dejan Miloshevski, Rudolf Biermann, Mike Downey,
Музика / Music by: Duke Bojadziev
Продукција / Production Company: Interfilm,Revolution production,Sever#Sever,In film
Кинематографер / Cinematography by: Branko Linta
Монтажа / Film Editing by: Andrija Zafranovic
Улоги / Cast: Nebojsa Glogovac, Dejan Acimovic, Ksenija Marinkovic, Bozidar Smiljanic,Jelena Jovanova

Четворица сосема различни луѓе живеат во истата зграда, но се одбегнуваат еден со друг поради разликите во поглед на тоа како живеат, во што веруваат и од каде потекнуваат. Тие веројатно никогаш не би размениле ни збор, но несреќата ги турка еден кон друг. Нивните животи се преплетуваат на начини што длабоко ги преиспитуваат нивните убедувања и предрасуди во однос на материјалниот статус, сексуалната ориентација, националната припадност и религијата.
Полека, па дури и болно, тие почнуваат да се отвораат меѓу себе и да ја препознаваат суштинската хуманост што секој од нив ја поседува.

Фестивали / Festivals:
Montreal World Film Festival