Промена во програмата

Промена во програмата

Почитувани, Ве известуваме дека од технички причини мора да направиме мала промена во програмата, т.е. ротација на филмовите SIERANEVADA и HAIL, CAESAR! Филмот SIERANEVADA ќе игра на 11 ноември во ...
1818 12
‘Машиновозачот’ Лазар Ристовски гостин на Cinedays

‘Машиновозачот’ Лазар Ристовски гостин на Cinedays

Познатиот српски актер Лазар Ристовски реши да влезе во животот на еден машиновозач. Тој ја игра главната улога во филмот „Дневникот на машиновозачот“, трагикомична приказна за невините убијци и ...
1972 9
„Добра сопруга“ на Мирјана Карановиќ гостува на CINEDAYS

„Добра сопруга“ на Мирјана Карановиќ гостува на CINEDAYS

„Добра сопруга“ е прво нејзино дело во кое таа е сѐ – од актерка, сценарист до режисер. Дебитантскиот филм на актерката Мирјана Карановиќ, е приказна поврзана со соочување, осознавање, етика и морал. ...
1790 9
КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

КОНКУРС ЗА ФИЛМСКА КРИТИКА

Почитувани, Како и минатите години, така и оваа година, во рамките на CINEDAYS го објавуваме конкурсот за филмска критика. Конкурсот е од отворен карактер, а пред сè е наменет нa оние што би сакале ...
1911 9