Одлука на жирито на селекцијата CineBalkan

Одлука на жирито на селекцијата CineBalkan

декември 6, 2016
во Категорија: cinedays2016, Вести
2270 13
Одлука на жирито на селекцијата CineBalkan

„Кога си губитник, биди губитник до крај“. Оваа реченица совршено ја отсликува хероината во овој филм. Нејзиното семејство и градот во кој живее се опасно заразни, но тоа не ѝ е доволно за да си замине. Единственото нешто што го поседува е нејзиното тело и слободата да прави што сака со него. Нејзиното тело е материјализиран вресок. „Не ми зјапај во чинијата“ е болен и осамен вресок.