САМО ОБИЧЕН ЧОВЕК

САМО ОБИЧЕН ЧОВЕК

ноември 13, 2016
во Категорија: 13.11. (недела), cinedays2016, LGBT селекција
1849 8
САМО ОБИЧЕН ЧОВЕК

EN VANLIG FUCKING MÄNNISKA
JUST A NORMAL PERSON
Malin Björkman-Widell

! Програмата е откажана 

Режија / Director: Malin Björkman-Widell

Шведска / 58’ / 2015
Sweden / 58’ / 2015

Некои луѓе се родени во погрешно тело. Сем е еден од нив. Овој трогателен филм е за правото секој да биде тоа што навистина сака. Филмов е приказната на Сем.
Пред 22 години се родиле близначките Изабел и Дениз. Но уште како дете Изабел знаела дека е поинаква од другите девојчиња. Длабоко во себе Изабел знаела дека е момче, родено во тело на девојче.
„Кога ќе пораснам ќе бидам татко“, вели шестгодишната Изабел на една семејна видеоснимка. Неколку години подоцна, Изабел го менува името во Сем.