Елајџа Вуд на Cinedays

Елајџа Вуд на Cinedays

ноември 12, 2016
во Категорија: cinedays2016, Вести
2231 15
Елајџа Вуд на Cinedays

Холивудската мега ѕвезда Елајџа Вуд, човекот што веројатно најмногу го препознавате по улогата на хобитот Фродо во трилогијата „Господарот на прстените“, доаѓа во Скопје и на 19 ноември ќе одржи концерт со музичкото дуо во кое членува, Wooden wisdom.

Елајџа Вуд е сопственик на издавачка куќа и има колекција од околу 4.000 плочи. Во паузи од снимања, слободното време го користи за диџејување со својот другар Зак Коуви, патуваат ширум светот и прават одлични забави. Посетата на Скопје нема да биде искористена за панорамски прошетки и сликање со монументалните дела на Македонија, туку доаѓа подготвен да го заработи својот хонорар како музичар и ќе пушта класични фанк-соул теми, меланхолични стари инструментали и денс њувејв за шизење од 80-те.

Бујрум. Дојдете. Ве чекаме на музика за размрдување.