СОВРЕМЕНА БОЈА

СОВРЕМЕНА БОЈА

ноември 19, 2016
во Категорија: 19.11. (сабота), Музички документарни филмови
2083 9
СОВРЕМЕНА БОЈА

CONTEMPORARY COLOR
Bill Ross IV, Turner Ross

19. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 107’
Држава / Country: САД / USA
Јазик / Language: Англиски / English
Премиера / Release date: 14 април 2016 (САД) / 14 April 2016 (USA) – Tribeca Film Festival

Режија / Director: Bill Ross IV, Turner Ross
Продуцент / Produced by:
Nicole Barton
Монтажа / Film Editing by: Bill Ross IV
Продукција / Production Companies: Department of Motion Pictures, Public Domain, Todo Mundo
Улоги / Cast: David Byrne, Nelly Furtado, Merrill Garbus, Ira Glass

Летото 2015 година, легендарниот музичар Дејвид Брн настапи во Барклис центарот во Бруклин за да ја прослави уметноста на „знаменосците“: синхронизирани танцувачки игри со знамиња, пушки и сабји. Ангажирајќи изведувачи како Сент Винсент, Нели Фуртадo, Ад-рок и Ajра Глас како соработници на оригиналните песни заедно со 10 знаменосни трупи од цела Америка и Канада, овој филм е прекрасно снимен кадар на еден уникатен настан во живо.

Фестивали и награди / Festivals and Awards:
Tribeca Film Festival (Won Jury Award)

Други фестивали / Other festivals:
Montclair Film Festival (MFF)