Ревија: Орсон Велс

ПРОЦЕС (1962)

ПРОЦЕС (1962)

THE TRIАL Orson Welles Времетраење / Runtime: 119’ Држава / Country: Франција, З. Германија, Италија / France, West Germany, Italy Режија / Director: Orson Welles Јозеф К. се буди едно утро со ...
1788 9
ОТЕЛО (1951)

ОТЕЛО (1951)

OTHELLO Orson Welles Времетраење / Runtime: 90’ Држава / Country: САД, Италија, Мароко, Франција / USA, Italy, Morocco, France Режија / Director: Orson Welles Дездемона, ќерка на венецијански ...
1692 9
СТРАНЕЦОТ (1946)

СТРАНЕЦОТ (1946)

THE STRANGER Orson Welles Времетраење / Runtime: 95’ Држава / Country: САД / USA Режија / Director: Orson Welles Вилсон од Комисијата за воени злосторства трага по Франц Киндлер, главниот ум зад ...
1854 8