Жири на Официјална Селекција

ЧЕДОМИР КОЛАР – ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЖИРОТО

ЧЕДОМИР КОЛАР – ПРЕТСЕДАТЕЛ НА ЖИРОТО

Чедомир Колар е роден во Ријека. Дипломирал филмска продукција на Факултетот за драмски уметности во Белград. Во 1991 година се преселил во Париз. Најпрво, работел за „Ное Продакшнс Париз“, а потоа ...
1258 0
ИГОР ИВАНОВ

ИГОР ИВАНОВ

Игор Иванов e роден 1973 година во Скопје. Во 1991 година го формира музичкото радио Канал 103. Својата режисерска кариера ја започнува со субверзивно-музичкиот серијал „Сабвеј“, од кој произлегува и ...
1411 0