Жири на СинеБалкан

EСЛИ ЕРДЕМ

EСЛИ ЕРДЕМ

Если Ердем е родена во Истанбул, Турција. Во 2010 година заедно со Романија го продуцираше наградениот краток филм на Златен Портокал, „Снег“, во режија на Ерол Минташ. Таа беше асистент-продуцент на ...
1203 0
НИНА РАКОВЕЦ

НИНА РАКОВЕЦ

Нина Раковец е родена во Крањ, на 31 мај 1987 година. Започнува да настапува професионално уште како ученичка во гимназијата во Крањ, со голема ролја во Прешерновиот театар. На возраст од само ...
1154 0
ДАМИР ЧУЧИЌ

ДАМИР ЧУЧИЌ

Дамир Чучиќ (1972, Брежице, Словенија) почнал да се занимава со аудиовизуелни уметности во 1981 година во филмската авторска група Ентузија Планк. Во изминатите две децении се развивал на повеќе ...
1130 0