cinEmusic

WOODEN WISDOM

WOODEN WISDOM

WOODEN WISDOM & DJ FITZ Wooden Wisdom се двајца DJ-и – Turquoise Wisdom (Zach Cowie) и сјајниот актер и сопственик на издавачка куќа Илајџа Вуд (Elijah Wood – Фродо од Господарот на ...
2059 11
WRANGLER & KANTON 6

WRANGLER & KANTON 6

WRANGLER & KANTON 6 Наједноставно речено, Wrangler е новиот бенд на Stephen Mallinder, попознат како креативната половина на еден од најрелевантните и секако најквалитетни авангардни електронски ...
2136 9
JHEREK BISCHOFF

JHEREK BISCHOFF

JHEREK BISCHOFF Jherek Bischoff е композитор, аранжер, продуцент и мултиинструменталист од Лос Анџелес. Во неговите необични 30 години живот, тој има соработувано со Kronos Quartet, Bang on a Can, ...
1662 8
НОВИОТ ПОЧЕТОК

НОВИОТ ПОЧЕТОК

НОВИОТ ПОЧЕТОК Новиот почеток се на 40 дневна европска турнеја. Последниот концерт од нивната голема турнеја насловена “Sorry for the mess” токму на CINEDAYS. Да ги пречекаме како што треба (со леб и ...
1646 8
FASHION AND MUSIC

FASHION AND MUSIC

Emotional Lanscapes – agender collection by Ludus EMOTIONAL LANDSCAPES е насловот на новата безродова колекција на експерименталната модна етикета Лудус. Таа ја разработува темата започната со ...
1711 9
RUSSIAN CIRCLES & HELEN MONEY

RUSSIAN CIRCLES & HELEN MONEY

RUSSIAN CIRCLES & HELEN MONEY Пост-рок експерименталното трио Russian Circles го сочинуваат Mike Sullivan (гитара), Colin DeKuiper (бас), и Dave Turncrantz (тапани). Формирани во 2005 во Чикаго, ...
1669 8
ДАВИД АНГЕЛЕСКИ – ПИКОЛОМИНИ

ДАВИД АНГЕЛЕСКИ – ПИКОЛОМИНИ

DJ-сет Давид Ангеловски или Пиколомини, е човекот зад прекрасните изданија на македонската современа музичка сцена, албумот “From Subway to my way” и двете EP изданија “Disquises” и „Деца ...
1981 9
ANTHONY ROTHER

ANTHONY ROTHER

ANTHONY ROTHER Anthony Rother е признаен мајстор и своевидна легенда на светската електронска сцена. Потекнува од германската електро школа на 90-тите години, кога ги креира првите песни (Red Light ...
1895 9
CINESCAPE: MNEMONIC45 & OBOHTAL

CINESCAPE: MNEMONIC45 & OBOHTAL

AУДИО-ВИЗУЕЛЕН ПЕРФОРМАНС CineScape како кино пејсаж, CinEscape како кино бегство. “Cinescapes” е аудио-визуелен перформанс, контемплативна комуникација помеѓу различни временски ...
1817 8
ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА

ОЛИВЕР БЕЛОПЕТА

DJ-сет MILES AHEAD Култна фигура на македонската музичка сцена, Директор на Скопје Џез Фестивал и Оффест. Привилегијата да го имаме со музички избор на отворање на CINEDAYS е огромна. *влез слободен
1846 9